• Υπεύθυνος Σχέσεων με Επενδυτές
  Λεοντίδης Επαμεινώνδας
  Τηλ.+30 210 6698225
  Fax +30 210 6627404
  e-mail n.leontidis@nireus.com
  Υπεύθυνη Εξυπηρέτησης Μετόχων και Εταιρικών Ανακοινώσεων
  Μελιώτη Κορίνα
  Τηλ.+30 210 6698224
  Fax +30 210 6627404
  e-mail k.melioti@nireus.com
  e-mail irodpt@nireus.com
  1ο χλμ Λεωφόρος Κορωπίου-Βάρης & Δημοκρίτου
  19400 Κορωπί Αττικής

Διοικητικό Συμβούλιο

Το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας μας απαρτίζεται από έμπειρους Συμβούλους του επιχειρηματικού και χρηματοοικονομικού τομέα, διασφαλίζοντας την αποτελεσματική χάραξη στρατηγικής του Ομίλου και την εποπτεία όλων των λειτουργιών της εταιρείας. 

Αντώνης Χαχλάκης, Πρόεδρος, Διευθύνων Σύμβουλος, Εκτελεστικό Μέλος

Πτυχιούχος Ηλεκτρολόγος Μηχανικός και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών (MSc) του Πολυτεχνείου του Brooklyn της Νέας Υόρκης των Η.Π.Α. (Polytechnic Institute of New York). Έχει πολυετή εμπειρία στο χώρο του Βιομηχανικού Αυτοματισμού ως Διευθυντικό Στέλεχος. Ανήκει στο στελεχιακό δυναμικό του Ομίλου ΝΗΡΕΑ από το 1996, κατέχοντας ποικίλες διευθυντικές θέσεις. Το 2000 ανέλαβε τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου της FEEDUS AEBE (εταιρεία του Ομίλου Νηρεύς), το 2005 ανέλαβε τη θέση του Αναπληρωτή Διευθύνοντα Συμβούλου του Ομίλου, ενώ από τον Μάιο του 2015 διατελεί Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου. Επίσης, το 2012 εκλέχθηκε Γενικός Γραμματέας του Συνδέσμου Ελληνικών Θαλασσοκαλλιεργειών (ΣΕΘ), ενώ το 2016 εκλέχθηκε Πρόεδρος του ΣΕΘ.

Νικόλαος Χαβιάρας, Αντιπρόεδρος, Μη Εκτελεστικό Μέλος

Aπό το 1970 έως το 1985 ασχολήθηκε με διάφορες επιχειρήσεις στις Η.Π.Α. Είναι µέτοχος και ιδρυτικό στέλεχος της εταιρείας Νηρεύς. Διατελεί Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. με εποπτικό ρόλο σε θέματα αδειοδοτήσεων θαλάσσιων και χερσαίων μονάδων του Ομίλου. Επίσης, είναι Μέλος του Δ.Σ. σε θυγατρικές εταιρείες του Οµίλου και παράλληλα δραστηριοποιείται σε επιχειρήσεις στη Χίο (KEYPARKING O.E. και ΗΛΙΕΝΕΡΓΕΙΑ Ο.Ε.).

Λητώ Ιωαννίδου, Ανεξάρτητο Μη Εκτελεστικό Μέλος

Κάτοχος Bachelor of Commerce και MBA στη Διοίκηση Επιχειρήσεων από το McGill University του Καναδά. Η κα. Λητώ Ιωαννίδου είναι σύμβουλος επιχειρήσεων για άντληση κεφαλαίων, εξαγορές & συγχωνεύσεις, εξεύρεση στρατηγικών επενδυτών,  αναδιάρθρωση χρεών και επιχειρηματική στρατηγική μέσω της εταιρείας "LIAL BUSINESS CONSULTANTS" που ίδρυσε το 2006 ενώ έχει διατελέσει Εκτελεστική Αντιπρόεδρος - Γενική Διευθύντρια στο Χρηματιστήριο Αθηνών  (Χ.Α) Α.Ε (2001-2005). ‘Έχει επίσης διατελέσει Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος στη Σίτι-Χρηματοδοτικές Μισθώσεις ΑΕ (1998-2000) όπως και Αντιπρόεδρος - Deputy Market Manager Greece (2000), Aντιπρόεδρος-Corporate Head (1993-2000),  Υπεύθυνη Εταιρικών Πιστοδοτήσεων/Διαχείρισης Κινδύνων Χώρας στη Citibank NA, Ελλάδα (1989-1993). Έχει διατελέσει μέλος της Working Committee (Ανώτατης Συντονιστικής Επιτροπής) της Ομοσπονδίας Ευρωπαϊκών Χρηματιστηρίων (FESE) και Πρόεδρος  της  Audit Committee της  FESE και έχει ασχοληθεί με την διενέργεια ελέγχου ποιότητας χαρτοφυλακίου και διαδικασιών διαχείρισης κινδύνου στην Citibank Γερμανίας (1986), Αιγύπτου (1988), Αργεντινής (1989), Ιταλίας (1991), Λονδίνου (1994). Έχει συμμετάσχει σε ΔΣ εταιρειών Μ.Ι. ΜΑΙΛΛΗΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑΣ ΑΕ και LAVIPHARM AE.

 Μάρκος Κομονδούρος, Ανεξάρτητο Μη Eκτελεστικό Μέλος

Κάτοχος B.Sc στα Μαθηματικά από το Imperial College, MBA από το London Business School και M.A. στην εφαρμοσμένη γλωσσολογία από το Birkbeck College.  Έχει 15ετή σταδιοδρομία στην S.G.Warburg/UBS που καλύπτει όλες τις πτυχές της χρηματοδότησης και χρηματο-οικονομικών συμβουλευτικών υπηρεσιών στις διεθνείς αγορές, με εξειδίκευση στις εξαγορές και συγχωνεύσεις. Μετά από 5 χρόνια στο Λονδίνο και το Παρίσι, μεταφέρθηκε στην Κωνσταντινούπολη όπου και ίδρυσε το Τουρκικό γραφείο της τράπεζας. Παρέμεινε στην Τουρκία για 5 έτη, αυξάνοντας το μέγεθος των δραστηριοτήτων σε όλους τους τομείς, με ιδιαίτερη έμφαση στις διεθνείς επενδύσεις στη Τουρκία. Πιο πρόσφατα ο Μάρκος καθιέρωσε και ήταν επικεφαλής μιας εξειδικευμένης ομάδας της UBS στο Λονδίνο στον τομέα του support services. Από την αναχώρηση του από την UBS το 2003, ο Μάρκος Κομονδούρος συνέχισε τις συμβουλευτικές υπηρεσίες στο Ηνωμένο Βασίλειο, την Ελλάδα και την Τουρκία μέσω της Vector Partners.  Υπηρέτησε στο ΔΣ της Probank και εξακολουθεί να είναι μέλος του ΔΣ του ΤΑΝΕΟ. Μιλά αγγλικά, τουρκικά, γαλλικά, ισπανικά και ιταλικά.

 Κωνσταντίνος Λαμπρινόπουλος, Μη Εκτελεστικό Μέλος

Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Πειραιά και κάτοχος πτυχίου Πολιτικών Επιστημών από το Πάντειο Πανεπιστήμιο. Εχει μεταπτυχιακές σπουδές στο Marketing στην Μεγ. Βρετανία. Από το 1980 διετέλεσε σε ανώτατες Διευθυντικές θέσεις σε μεγάλες πολυεθνικές και Ελληνικές Εταιρείες. Σήμερα είναι Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος στην SPRINT ADVERTISING SA. Είναι Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΕΔΕ (Ελληνική Εταιρία Διοικήσεως Επιχειρήσεων )από το 2008. Είναι επίσης Α Αντιπρόεδρος στην Λέσχη Επιχειρηματικότητας , Μέλος του Διοικ. Συμβουλίου του ALBA Business School , του Ιδρύματος Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ), Μέλος του Γενικού Συμβουλίου του ΣΕΒ. Επίσης είναι Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας του Μάνατζμεντ (European Management Association) και έχει διατελέσει Πρόεδρος τόσο στην Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία Μάρκετινγκ (European Marketing Confederation) όσο και στην Παγκόσμια Ομοσπονδία Μάρκετινγκ ( World Marketing Association).

Άννα Πουσκούρη, Ανεξάρτητο, Μη Εκτελεστικό Μέλος

Η κα Άννα Πουσκούρη – Reiche έχει 32 χρόνια εμπειρία στον διεθνή τραπεζικό χώρο. Άρχισε την καριέρα της στην Διεύθυνση Διεθνών Συναλλαγών της Bayerische Vereinsbank (μετά Bayerische Hypo – und Vereinsbank, Unicredit), ίδρυσε το Representative Office και το 1989 το κατάστημα της Τράπεζας στην Ελλάδα. Ασχολήθηκε κυρίως με Corporate και Investment Banking (κοινοπρακτικά δάνεια, Project Finance, Trade Finance, Ναυτιλία, Διαχείριση περιουσίας) στην Ελλάδα και την Νότια Ευρώπη, τελευταία ως Διευθύνουσα Σύμβουλος για την Νότια Ευρώπη. Απεχώρησε από την Τράπεζα τον Ιούνιο 2010 και προσφέρει από τότε συμβουλευτικές υπηρεσίες σε θέματα στρατηγικής και χρηματοδοτήσεων σε επιχειρήσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Η κα Πουσκούρη σπούδασε στο Πανεπιστήμιο και το Πολυτεχνείο του Μονάχου Οικονομικά (ΜΑ) και Πολεοδομία και Περιφερειακή Ανάπτυξη. Έχει παρακολουθήσει πολλά Σεμινάρια επαγγελματικής εκπαίδευσης, μεταξύ των οποίων και το Advance Management Program στο Harvard Business School. Μιλά γερμανικά, αγγλικά και γαλλικά. Είναι παντρεμένη κα έχει δύο παιδιά.

Χριστίνα Σακελλαρίδη, Ανεξάρτητο, Μη Εκτελεστικό Μέλος

H κα Χριστίνα Σακελλαρίδη διατελεί Πρόεδρος του Πανελληνίου Συνδέσμου Εξαγωγέων, Πρόεδρος της CPB ASSET MANAGEMENT ΑΕΔΑΚ, Πρόεδρος “Χ. Γ. ΣΑΚΕΛΛΑΡΙΔΗ” Εξαγωγές – Σύμβουλος Επενδύσεων και Μέλος ΔΣ του ΕΒΕΑ του οποίου διετέλεσε και Α’ Αντιπρόεδρος. Διετέλεσε Πρόεδρος του Οργανισμού Ασφάλισης Εξαγωγικών Πιστώσεων (ΟΑΕΠ), Πρόεδρος του Ελληνικού Οργανισμού Εξωτερικού Εμπορίου (ΟΠΕ), CEO της INTERINVEST ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΗ Α.Ε.Ε.Χ., Αντιπρόεδρος του Διεθνούς Εμπορικού Επιμελητηρίου και Μέλος του Γενικού Συμβουλίου της Τραπέζης της Ελλάδος. Εφοίτησε στη Νομική Σχολή Πανεπιστημίου Αθηνών και στην FACULTE DE DROIΤ στο Παρίσι. Παρασημοφορήθηκε από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Κύριον Κάρολο Παπούλια με τον “Χρυσό Σταυρό του Τάγματος της Τιμής” και τον Πρόεδρο της Γαλλίας Κύριον Nicolas Sarkozy με τα “Διάσημα του Ιππότη του Εθνικού Τάγματος Αξίας της Γαλλίας”.

Πέτρος Φρονίστας, Ανεξάρτητο Μη Εκτελεστικό Μέλος

Πτυχιούχος Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΑΣΟΕΕ). Πολυετής σταδιοδρομία στον Τραπεζικό Τομέα, θητεία και σε ανώτατες διοικητικές θέσεις, κυρίως στον Όμιλο της Εθνικής Τράπεζας. Ανεξάρτητο, μη εκτελεστικό μέλος στα Δ.Σ. των εταιρειών ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ Α.Ε. (εισηγμένη στο Χ.Α.) και Αφοι ΣΑΡΑΚΑΚΗ Α.Ε.

Στράτης Ελισσαίος, Εκτελεστικό Μέλος, Γενικός Οικονομικός Διευθυντής

Κατέχει πτυχίο Οικονομικών από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και MBA σε International Management από το European University. Έχει πολυετή εργασιακή εμπειρία σε θέσεις ευθύνης σε μεγάλες ελληνικές εταιρείες ως Γενικός Δ/ντής και Οικονομικός Δ/ντής. Από την θέση του αυτή συμμετείχε ενεργά στις διαδικασίες του εταιρικού μετασχηματισμού με την είσοδο των τραπεζών στο Μετοχικό Κεφάλαιο του Ομίλου «ΝΗΡΕΥΣ», στην λειτουργική του εξυγίανση καθώς και στην σε εξέλιξη πώληση του Ομίλου σε νέους επενδυτές. Είναι παντρεμένος και έχει δύο γιους.